söndag 17 februari 2013

Söndagsmiddag i min smak

När jag jobbade i Stockholm fanns det en restaurang lite längre ner på Birgerjarlsgatan som hette Namkang eller nåt åt det hållet. De hade ett korianskt kök och gjorde underbara kycklingspett med en alldeles speciell sötaktig sås.
Idag återupplevde jag den smaken igen! 


Provade ett nytt kycklingrecept från Annas Mat-kokboken som smakade precis så! 
Hade en hel kyckling som jag fileade upp med annars kan man ta ca 500 gr kycklingfilé. ( Helst lårfile som är mycket mörare och godare.) 
Skala och finhacka 4 vitlöksklyftor och skiva en rödlök.
Fräs kycklingbitarna så de får färg i lite olja. Ta upp dem och fräs löken i nån minut i olja. Tillsätt 1 dl japansk soya, 3 msk fisksås och 4 msk råsocker (eller farinsocker) Koka i 3 minuter. Lägg tillbaka kycklingen och puttra utan lock tills kycklingen är genomstekt. Det går fort. Man kan strö över gräslök om man har och servera med ris och sallad.


Till efterrätt fruktsallad med turkisk youghurt, mandelspån och honung.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar