lördag 2 februari 2013

Ceasarsallad


Igår åt vi tacos,som ofta på fredagar... då blir det alltid massa hackade grönsaker kvar. Perfekt för en lunchsallad idag. Åt förvisso en ceasarsallad igår på mysiga Fikafabriken men det är så vansinnigt gott att jag lätt kan äta det flera dagar i rad. Och min egna variant blev nog lika god.


Ceasardressing
Hacka en sardell, vispa ihop med 1 msk fransk senap (eller vanlig,funkar det med), 1 äggula, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 tsk vitvinsvinäger. Häll i 1 dl olivolja i en tunn stråle. Tillsätt 3 msk riven parmesan och 1 msk mjölk. Smaka av med salt o svartpeppar.


Stekte några kycklingfileér i olivolja och gjorde serranochips till. Man hettar upp en stekpanna utan matfett och lägger i serranoskinka eller parmaskinka och låter det steka hårt tills det blir krispiga bitar. (eller knaperstek bacon). Kokade pasta och värmde en färdigfryst vitlöksbaguette till. La ihop alltihop och hyvlade parmesan över och ringlade sen över ceasardressingen. Mums!


                          
  En liten burk sardeller håller länge i kylen och 
är pricken över i, i ex tomatssås till pizza och pasta.
                         

4 kommentarer:

  1. Det lät gott Annis...måste testas nån gång. Snart är det Mellon här och lördagsmys och i morron ses vi ju!
    Kram Ullis som har en bakningsladdad Sofia här :-)

    SvaraRadera
  2. Serranochips funkar jättebra att göra i ugn också! :)

    SvaraRadera
  3. Hej vän, Antar att det blir en del dressing om man bara gör en portion sallad, hur länge tror du att dressingen håller sig?
    Kram Åsa N (kul med matinspiration som jag har noll av just nu)!

    SvaraRadera
  4. Hej Åsa! Dressingen är nog lagom till två personer. Om man skippar mjölken håller den minst en vecka i kylen. Lycka till! Kul att du fått lite inspiration:)

    SvaraRadera