![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMlv-qV5NYDgKwi6SaGiSQ45b2wzCIXma5PSzYqJmeKvHPDtt1kmTfUkCi04vBS3bf2GguiXHDVYbON0NzHD9erkfySDLZeThHqOJUbJYxyQksgZ7Wwd4qF1yiztVzDZpLevGeJIp27WE/s200/blogger-image-589550657.jpg)
biskvier, som små goda munsbitar. Vi gjorde två varianter.
Först spritsar man ut mandeln till bottnarna, sen spritsar man på chokladkrämen....
Det går åt en del choklad men det är rätt lätt, pilligast är att doppa dem i chokladen....
Man börjar med chokladkrämen. Vi gjorde den med Fazer blå choklad som grund, vilket ger en lagom mörk creme.
300-400 g choklad hackas
1 dl grädde och 50 g glukos (ca 0,5 dl) kokas upp och slås över den hackade chokladen. Rör tills det blir en helt slät creme. Ev måste man värma ytterligare (ex i micron) Låt svalna i rumstemperatur.
Bottnar:
200 gr riven mandelmassa
1 dl socker
äggvita från 1-2 ägg
Vispas till spritsbar massa och spritsas ut till rundlar på en plåt, ca 1-2 cm i diameter. 200 g i ca 10 min. Vill man ha normalstora biskvier så är 3 cm bra.
När kakorna svalnat spritsar man på chokladcremen och ställer dem i kylen i 30 min. Doppar dem sen i smält choklad, ca 200-300 gr. Smält chokladen i en djup smal skål, så det är lätt att doppa ner biskvien.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1rhD-GfbY5_R3-ANLlkSuyzyRWKKWs8GUBo_vtDBgjjr7zkoH30NovozV_M3msJA798RdxMZcNvkqe-enpwUdIwI51Fijpm6XQi7tLpLD3UUXSHx2VrPm8BTBi1LzZSnKK6lnDOq0hQ8/s200/blogger-image-1483371817.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5qvQwtVP3P8WwhUD248STP1X7PRHAQn7wFvJTcdHtHgHVD6WqEpMWDkQ4dqAu0Vkf4yplXbBbrmgi6x7JIHi5J9d4lnKtHOm5mnxIr6_bJB4CKsO6YjFZ0C70NsyQ_kdAa7iBcUmdCAA/s640/blogger-image-566371836.jpg)
Här sitter nu en dreglande chokladoman...De såg ju hur goda ut som helst!! Tack för utförligt recept, det där måste testas nån gång känner jag! Kram Ullis
SvaraRadera