söndag 10 februari 2013

Chokladiga minibiskvier

Dottern tycker det är kul att använda spritsen, så vad passar väl bättre då än att göra  mandel-
biskvier, som små goda munsbitar. Vi gjorde två varianter.

Först spritsar man ut mandeln till bottnarna, sen spritsar man på chokladkrämen....
Det går åt en del choklad men det är rätt lätt, pilligast är att doppa dem i chokladen....

Man börjar med chokladkrämen. Vi gjorde den med Fazer blå choklad som grund, vilket ger en lagom mörk creme.
300-400 g choklad hackas
1 dl grädde och 50 g glukos (ca 0,5 dl) kokas upp och slås över den hackade chokladen. Rör tills det blir en helt slät creme. Ev måste man värma ytterligare (ex i micron) Låt svalna i rumstemperatur.

Bottnar:
200 gr riven mandelmassa
1 dl socker 
äggvita från 1-2 ägg

Vispas till spritsbar massa och spritsas ut till rundlar på en plåt, ca 1-2 cm i diameter. 200 g i ca 10 min. Vill man ha normalstora biskvier så är 3 cm bra.
När kakorna svalnat spritsar man på chokladcremen och ställer dem i kylen i 30 min. Doppar dem sen i smält choklad, ca 200-300 gr. Smält chokladen i en djup smal skål, så det är lätt att doppa ner biskvien.





En ljus variant med marabou-mjölkchoklad och en mörk variant med mörk choklad.
Avnjutes med fördel till en kopp kaffe och ett glas Solbacka körsbärsvin....rekommenderas till alla efterrätter men choklad och nötter i. Eller bara som en liten drink...Solbacka är alltid gott!

1 kommentar:

  1. Här sitter nu en dreglande chokladoman...De såg ju hur goda ut som helst!! Tack för utförligt recept, det där måste testas nån gång känner jag! Kram Ullis

    SvaraRadera