lördag 23 februari 2013

Chokladmaränger

Fick små porslinsformar i födelsedagspresent. Såna som man kan göra creme brulé i eller chokladfondant. Har gjort creme brulé som nu står på kylning (återkommer om dem)

Men då blev det ju en massa äggvitor över. Jag gillar inte att slänga ingredienser så jag gjorde chokladmaränger av äggvitorna.

4 äggvitor
2 krm vinäger
2 dl socker
Vispa äggvitor först, tillsätt vinäger (eller ättika) och sen sockret lite i taget. Vispa till hårt blankt skum. Hällde sen i ca 0,5 dl chokladsås (oboy glassås) och lite hackade pistagenötter.Rör ihop försiktigt. Klicka ut på plåt och sen kan man dekorera ytterligare med nötter. Att spritsa ut smeten är inte att rekommendera då nötterna fastnat i sprits-pipen....120 grader i ugnen ca 1 tim.


1 kommentar:

  1. Hej Jag heter John från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som. Look Amazing!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

    SvaraRadera