tisdag 22 oktober 2013

Budapestrulle med blåbär


175 grader ugnstemperatur
 Dottern ville baka Budapestrulle. Vi hade inga konserverade mandariner hemma men hon gogglade på varianter och hittade det här enkla receptet på coop.
http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/b/budapestrulle/
  • 6 äggvitor
  • 3 dl florsocker
  • 200 g mixade hasselnötter
  • 1 dl vetemjöl, alt maizena eller potatismjöl
  • Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till en tjock marängsmet. Vänd ner nötter och vetemjöl. Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåt med bakplåtspapper. Grädda 15–20 minuter mitt i ugnen. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av papperet som marängen gräddats på. Låt kallna.

  • Vispa 3 dl grädde och 2 tsk socker. Rör ned blåbär och bred grädden över marängen. Rulla ihop som en rulltårta från ena långsidan. Ringla smält choklad eller chokladkräm över rullen och sikta över florsocker före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar