onsdag 2 oktober 2013

Äppelbullar med färskost

Med i Linas matkassar finns ibland lite extra recept. I förra veckan kom det här, som vi provade idag. Galet goda saftiga bullar med äppelkompott och färskost.
Äppelkompott:
5 stora äpplen
0,5 dl råsocker
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
1 kanelstång
1,5 dl vatten
Koka på svag värme i 10-15 min. Rör om då och då.
Bullarna ca 40 st
100 gr smör
5 dl mjölk
50 gr jäst
1 dl strösocker
2 tsk malda kardemummakärnor
1/2 tsk salt
11-13 dl vetemjöl

Fyllning:
1 pkt Philadelphiaost
2 dl äppelkompott
2 msk florsocker
2 tsk kanel

Pensla med 1 ägg
Blanda 2 tsk mald kardemumma och 3 msk råsocker och strö över

Smält smöret, häll på mjölken och värm till 37 grader. smula jästen och lös upp med mjölkblandningen. Tillsätt kardemumma, socker, salt och mjöl till en smidig deg. Låt jäsa i 30 min. Knåda igen och dela i 2 delar. Kavla ut varje del till en stor rektangel. Bred på ost på halva delen och äppelkompott uppepå. Sikta över lite florsocker och kanel. Vik degen dubbel och skär långa remsor ca 2 cm breda. Snurra remsorna och knyt ihop till en kringla. Jäs ytterligare på plåten i 30 min under handduk. Pensla med ägg och strö över kardemummablandningen. Grädda i 225 grader i ca 10 min.



innan gräddning:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar