söndag 20 oktober 2013

Röda vinbär med kolasås o youghurtgrädde

Simon ville fixa efterrätt när mormor o morfar kommer på besök. Vi utgick ifrån ett recept i buffé, men modifierade det rejält.
Smält en stor klick smör i en kastrull. Rör ner 1 dl havregryn och 4 smulade digistivekex och 1 msk råsocker.  Rör ihop en liten stund, ställ åt sidan.
Koka ihop 1,5 dl ljus sirap, 1,5 dl socker och 1,5 dl grädde i ca 15 min på medeltemperatur. Låt svalna lite.
Vispa 1,5 dl grädde hårt och rör ned ca 2 dl avrunnen naturell youghurt. Om man har turkisk youghurt funkar det nog lika bra, men vi hade inte det. Lät istället naturell youghurt rinna av i ett kaffefilter till den blir lite tjockare och blanda sen med grädden.
Varva sen digistivesmulet med youghurtgrädden och kolasåsen i fina glas, toppa sedan med röda vinbär.
Snabbt fixat och jättegott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar