![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtLR1LUiGa2gtE9N_v3GVoJ1MbJATbrsFBjsfv1vYN0HKEQLutJLuEsYI0VzPLTeUVchDXXOf-_5QkJq1nvv6rz0SuGNhE5_KIKDyVel9DRq8VV1rAJCUQxuGQGPtTLl40NRszXWXrjAo/s400/blogger-image--1220379900.jpg)
Det var i en fantastisk lokal, PS Matsalar och supertrevligt. Plus att maten vi gjorde var något ut över det vanliga....
Blandannat gjorde vi den här pumpacremen, som jag idag serverade med lammfärsbiffar (lammfärs, salt, svartpeppar och färsk rosmarin). Klyftpotatis och en aubergineröra.
Pumpacremen gör man av butternickel-
pumpa som man skalar och skär i tärningar. Rostar i ugnen på 200 grader tills bitarna är mjuka.
Kärnorna tar man ut, sköljer av och kokar i saltat vatten i 4 minuter. 10%salt! (rimlag) Häller av dem och rostar dem torra o gyllene i ugnen i 5-10 minuter.
De mjuka pumpabitarna mixar man med en rejäl bit smör, 4 pressade vitlöksklyftor, saften av 1/2 apelsin och lite lite grädde. Smaka av med salt.
Servera med de rostade kärnorna på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar