Vi gjorde en jättegod efterrätt igår. Lätt och snabbt. Enda nackdelen var att det gick åt väldigt många byttor.
4 ägg
1 vaniljstång
1,5 dl strösocker
2 dl grädde
2 dl turkisk youhurt
1 pkt frysta jordgubbar
100 gr choklad med nötter
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVAPC8b9xHuN8qcIHSk2TQt-WnK50mRRGrAPhUqmm8abguUVycPen-MRpA74J_oBafS8Ymz_bsN7_-FI-b7KSgq3SVCuvhoFqVxvEE0AmY45kW0ZJl7KX7L6qAPPLyPkS4tXFYK8R6b_4/s400/blogger-image-218257.jpg)
Under tiden. Separera äggen, gulor i en bunke och vitor i en annan. Häll upp grädden i en tredje bytta.
Börja med att vispa äggvitan med 1/2 dl socker.
Vispa sedan vispgrädden, rör ned youghurten. Och tillsist vispa äggulorna med 1/2 socker samt fröna från en vaniljstång, vispa fluffigt.
Blanda sedan försiktigt ihop alltihop i en låg form, täck med plastfolie och in i frysen 2-3 timmar.
Ta ut den, det skall vara en mjuk glasskonsistens, varva med jordgubbskompotten i glas.
Ät och njut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar