![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmvRwDcZxwae6NXqJgZ55bYrgRcO86TWfxBtLseu0S_Y9ib4XMglk-yHqg2Qu7CwHYYjtbl1mbYzjw-sbAOGwhrgwUbJpaJzqEgtQ8AaZTlBG8Odgmbd5_JD15IMPU6AmEd6pI_f2MlRw/s400/blogger-image--1484911580.jpg)
Jag skalade 5 auberginer, skar tunna skivor med en mandolin, ca 1,5 mm tjocka. La dem i ett stort durkslag med lite salt mellan lagren. ställde en tallrik uppepå och en tung gryta med en mortel i..Sen fick det stå i många timmar och vätskan kom ur. Efter det skulle de läggas i en sträng på en ren kökshanduk som rullades ihop och den sista vätskan pressades ut. Ner i en kastrull och i med riven vitlök, jag tror jag tog 4 klyftor, torkad oregano, svartpeppar, salt och skvätt vitvinsvinäger. Hälften olivolja och hälften rapsolja så det täcker. Koka upp i några minuter.Rör om. Tag bort kastrullen från plattan, låt svalna och häll i burk. Håller i evighet säger Kerstin. Men det kommer inte att räcka i evigheter för det var supergott :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar