![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHt0V9pwwT5C-lnmGeTf-wFm7G4L-pcLX3rgJsr40JncOC0goPUZfsziqBKZ9KZ24dT94_WC0XifT_NJIgqTa1ZAa7s4hLJ4MgE13Qe5L-yA1JVWgDUFNYNBrXryA2Qn3aYzqcYQdGvx0/s400/blogger-image--2107347848.jpg)
Många moment men går bra att förbereda och väl värt mödan.
1 Avocado
1/2 knippa salladslök
4 tomater
3 vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
1 ciabatta-bröd eller lantbröd
500 gr kycklingfilé (gärna innerfile)
1 pkt tärnad bacon
250 gram morötter
300 gram palsternacka
olivolja
olja
paprikapulver
torkad salvia
vitvinsvinäger
50 gr riven parmesan
1 Ägg
Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär morötter o palsternacka i grova bitar. Ringla över olja och salta. Lägg i en ugnsform och tillaga i 15-20 min.
Skär brödet i tunna skivor. Lägg på en plåt och ringla över olivolja.Strö på lite flingsalt. Rosta högst upp i ugnen i 5-6 min tills brödet fått fin färg. Skär brödet i mindre bitar och lägg i en skål.
Krydda kycklingen med 1/2 tsk paprikapulver, 1/2 tsk salvia o 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen.
Stek bacon knaprigt i en stekpanna. Droppa av på lite hushållspapper.
Tärna tomater o avocado. skär salladslök tunnt och blanda med blad från en kruka basilika.Tillsätt 1 tsk vitvinsvinäger och en pressad vitlöksklyfta.
Parmesandressing: Knäck 1 ägg i en bunke. Mixa med stavmixer. tillsätt parmesan, 1 tsk vitvinsvinäger, 3 krm salt, 1 krm svartpeppar och 2 pressade vitlöksklyftor. Mixa och tillsätt 3 msk olja, lite i taget.
Sen kan man ju blanda ihop allt till en stor härlig sallad eller också lägga upp i olika skålar och gästerna kan välja själv hur man vill komponera sin sallad. Bra sommarmat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar