Här kommer en chokladkaka därifrån som var mäktig god och mycket "chokladig"..
150 gr smör
100 gr mörk god choklad som du hackar och lägger ner i det smälta smöret.
2,5 dl socker, mixa sorter. Jag tog ljust muscavo, råsocker o vanligt
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 ägg
Vispa ihop ägg o socker för hand. Blanda i resten, Det blir segt o trögt. Ner i en form med löstagbar botten klädd med bakplåtspapper.
Grädda ca 15-20 min i 175 grader.
Ta ut o svalna.
Under tiden i ugnen gör glasyren
200 gram choklad (jag tog ljus vanlig marabou)
1,5 dl grädde
2 msk smör
Koka upp grädden och låt chokladen smälta ned. Rör runt och tillsätt smöret. Låt svalna tills den blir tjock och lät att bre. Ställ i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar