![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5209Hkv01UX1SRvqUKyAN2lTVh3-LEGpiWgGHhKBKZ1Bns0a4WMAl5X7XJYvZywkRZcx15vTwTOxllyp14QWl3jkSi26gC_-jpd28aacjjJlGhMXd5-TtdeEx5TGGvzQ3mxIi3xUznII/s400/blogger-image--1892163272.jpg)
250 gr smör
200 gr socker
400 gr vetemjöl
1 ägg, medium
2 tsk bakpulver
Fyllning:
400 gr riven mandelmassa
3 msk apelsinmarmelad
1 ägg, medium
Några droppar karamellfärg
Glasyr:
3 dl florsocker
2 msk apelsinjuice
Röd karamellfärg
Kokos
2. Riv mandelmassa och blanda med ägg, marmelad o karamellfärg till en smet.
3. Dela degen i 4 delar. Kavla varje del till en platta på 10x40 cm. Mjöl på kaveln och gör det på ett bakplåtspapper. Lägg fyllning som en sträng i mitten. Rulla ihop och ha skarven ned. Låt ligga i en rulle av bakplåtspapper så det inte flyter ut så mycket.
Grädda i 200 grader ca 15-20 min. Låt svalna.
Blanda florsocker, juice o karamellfärg till en tjockflytande massa. Bred på och strö över kokos. ( eller mandelspån).
Skär i bitar.
Skär i bitar.
Alltså ni borde verkligen starta upp Fredins bageri igen... på riktigt! Så läckra bakverk som produceras i er familj så skulle det inte bli annat än succe!
SvaraRadera