Man löser upp 25gr jäst i 1 dl vatten. Tillsätter ytterligare 3 dl vatten och 1 dl mjölk. 1 msk honung, 1,5 tsk salt, rör i 2 dl grovt valfritt mjöl och ca 8 dl vetemjöl special (helst). Blir en rätt kladdig deg. Lägger en handduk över och ställer i kylen över natten.
På morgonen mjölar man på bänken, stjälper ut degen, drar lite i den till en rektangel. Hackar isär degen i ca 16 bitar med en degskrapa och lägger bitarna på en plåt. Pensla med vatten och strö ex på vallmofrö eller sesamfrö. Grädda i 250 grader i ca 15-17 min.
Det här brödet går att variera i oändlighet, olika mjölsorter, tillsätta russin, nötter,frön. Olika frön på ovansidan.
På morgonen, färdigjäst.
Klara bröd, bara att äta!
Inspirerad! Måste prova! Kram Anna T
SvaraRadera