söndag 20 januari 2013

Bak o dessert





Kalasmiddag idag med, en riktig söndagsmiddag för mormor o morfar, plommonspäckad fläskkarre' med sås o potatis. 

Hade lite svårt att bestämma vad vi skulle ha till efterrätt. Gjorde först en Leilas blueberry cheesecake, borde ju bli god med tanke på innehållet...3 pkt philadelfiaost, vit choklad och grädde bland annat. 

Men sen ville barnen ha chokladfondant så då gjorde vi det också. Vi hade inga formar och funderade på hur vi skulle göra dem. Har en muffinplåt och i den kan man ju lägga en pappersform i botten, men hur skall man få upp dem när de är så instabila? Dottern kom på en jättesmart grej. Hon klippte smala remsor av smörpapper och la under pappersformen. Då kunde vi skära försiktigt runt kanten och lyfta hela fondanten med hjälp av remsan. Svårigheten är hur länge de ska vara i ugnen, en halvminut för mycket gjorde att de blev en aning för torra. Men jättegoda i allafall.                                                                           

Ett bra recept i Coops kundtidning:
https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/c/chokladfondant/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar