lördag 12 januari 2013

Festmiddag


Oj villken festmiddag vi blev bjudna på hos Ullis igår. Fantastiskt gott! En nyårssupé en vanlig fredagkväll i januari...Ullis hade fått lite bra tips från en köksmästare på hennes jobb. Exempelvis att marinera oxfilen ett dygn innan i kylen och att ta ut den i god tid i rumstemperatur innan den lagas i ugnen. Hasselbackspotatisen var i ugnen först en timme innan de penslas med smör och ströbröd och sedan en halvtimme till.

Ett enkelt och gott tillbehör var den stekta färska sparrisen med ugnstorkade tomater. 
Cocktailtomater på kvist delas i halvor och läggs i en form. Ringla olivolja över, krydda med salt och peppar och valfri örtkrydda. 100 grader i ugnen och ca 2 timmar. Sparrisen steks i olja och smör där salt och peppar först fräses en stund innan sparrisen hälls i pannan. Steks 5-10 min på ganska hög värme och sen mer olja, salt och peppar. Läggs upp ihop med de ugnsbakade tomaterna.


Grymma viner serverades till detta, som passade perfekt till maten. Tom det alkoholfria vita vinet smakade som ett "riktigt" vin...

Röda vinet: La Grola (nr 42334) 159 kr
Vita vinet: Fleur du Cap Chardonnay (nr 2015) 87 kr
Alkoholfria vita: Natureo Free Muscat (nr 1912) 49 kr
Till de goda vita vinerna fick vi en champinjonsoppa där hemligheten var svampbuljong och att champinjonerna var supertunnt skivade och stekta i smör och marinerade i vin/sherry tills det var dags att lägga ned dem i soppan. 

Som avslutning i våra mätta magar kom denna snygga kaka. Ett recept på den hoppas jag kunna visa här lite senare....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar