tisdag 4 juni 2013

Pavlova


En snabb och grymt god sommartårta är Ullis pavlova. Blir en perfekt seg marängbotten som är så god ihop med jordgubbar och choklad.
Vispa 4 äggvitor till ett hårt skum, tillsätt 2 dl socker, lite i taget. Bred ut på ett smort  smörpapper i en långpanna. Sätt in i 175 grader i 5 min. Sänk till 125 grader och låt den stå kvar i ytterligare 40 min.
Ta ut den och låt svalna. Vispa 5 dl grädde och bred på. Lägg på 2 liter färska jordgubbar och chokladrullar eller riven choklad eller som här choklad-fingersticks. Mums!

2 kommentarer:

  1. Mums var rätta ordet, ser jättesmarrig ut! Känner mig lite hedrad också att bli omnämnd här :-) Pavlovan är ju en hit, och så lätt att göra. Kramar från Ullis

    SvaraRadera
  2. Kul med alla dina fina tips Annis. Ska prova Pavlovan till Antons kalas imorn! Kram från Anna

    SvaraRadera