tisdag 11 juni 2013

Godaste tillbehöret-paprika med chevre

Gjorde ett jättegott tillbehör till en buffé och det är ett supergott tillbehör till kött, kyckling, sallad eller bara till ett gott bröd. Har tyvärr ingen bild, men ni får fantisera :) Det kommer från Tina Nordströms nya kokbok.

Marinerad paprika med getost och russin

4 portioner
2 paprikor, 1 gul och 1 röd
200 gr getost (i rulle)
färsk basilika till garnering

Marinad:
1 finhackad scharlottenlök (eller en halv röd lök)
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
salt, svartpeppar ur kvarn
1/2 dl flagad mandel
1/2 dl sultanrussin (eller vanliga)

Sätt ugnen på grill (225-250 grader). Dela paprikorna i 2 delar och lägg dem med skalet uppåt i en oljad form. Låt stå ca 15 min tills skalet blir svart. Ta ut dem och täck formen med plastfolie eller lägg dem i en plastpåse en liten stund. Gör iordning marinaden. När de svalnat kan man lätt ta bort skalet. Skär dem i tjocka strimlor, bryt osten i bitar och häll marinaden över. Toppa med mandel och russin. Servera!
Gör minst dubbel sats, det har en strykande åtgång!

1 kommentar:

  1. Tack för inspirationen Annis, detta lät hur gott som helst. Måste testas! Kram Ullis

    SvaraRadera