Marinerad paprika med getost och russin
4 portioner2 paprikor, 1 gul och 1 röd
200 gr getost (i rulle)
färsk basilika till garnering
Marinad:
1 finhackad scharlottenlök (eller en halv röd lök)
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
salt, svartpeppar ur kvarn
1/2 dl flagad mandel
1/2 dl sultanrussin (eller vanliga)
Sätt ugnen på grill (225-250 grader). Dela paprikorna i 2 delar och lägg dem med skalet uppåt i en oljad form. Låt stå ca 15 min tills skalet blir svart. Ta ut dem och täck formen med plastfolie eller lägg dem i en plastpåse en liten stund. Gör iordning marinaden. När de svalnat kan man lätt ta bort skalet. Skär dem i tjocka strimlor, bryt osten i bitar och häll marinaden över. Toppa med mandel och russin. Servera!
Gör minst dubbel sats, det har en strykande åtgång!
Tack för inspirationen Annis, detta lät hur gott som helst. Måste testas! Kram Ullis
SvaraRadera