fredag 26 april 2013

Öppen lasagne med mandelpesto

Bild från kokboken
Från den härliga kokboken "om jag var din hemmafru" kommer detta recept och mums vad gott det var!
För ca 4-5 personer

1 dl sötmandel
50 gr smör
1 stor citron
1 tsk honung
2 gula lökar
Ca 300 gr skogschampinjoner eller portabello
Serranoskinka
1 påse baby spenat
1 burk ricottaost
1 pkt stora färska lasagneplattor ( ex Coop)

Mandeln rostas hårt i torr stekpanna. Ställ åt sidan. Smält smöret, försök att hälla bort det grumliga smöret och låt det ljusa klara bubbla  vidare nån minut på låg värme. Tvätta citronen och finriv skalet.
Krossa mandeln och blanda med citronskal, smör och honung, tillsätt lite citronsaft och smaka av med salt.

Inte riktigt lika snygg men ljuvligt god
Koka upp en kastrull med vatten. Stek finhackad lök och vitlök i olja o smör, tillsätt svampen i skivor och stek så den får fin stekyta. Tillsätt spenaten och krydda rejält med svartpeppar o salt. Koka pastaplattorna i några minuter och lyft upp dem och lägg ut på en tallrik. Fyll med svampröran och serranoskinka och en stor klick ricottaost. Vik ihop och häll mandelröran uppepå...
Ät!!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar