lördag 13 april 2013

Italiensk köttfärslimpa

Har ett jättegott recept från Johanna Westman, ni vet hon med Mixern. Enkelt och så jättegoda smaker.

500 gr köttfärs
2 ägg
2 skivor vitt bröd
1/2 dl tomatpure
1/2 dl grädde
1 morot
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl riven parmesan
ev 10 kalamataoliver

Sätt ugnen på 200 grader. Smula det vita brödet och häll på grädden, låt stå en stund så brödet blir genomfuktat. Vispa ihop ägg och tomatpure med en gaffel och häll ned. Riv lök och morot och blanda ner tillsammans med en pressad vitlöksklyfta och salt och peppar. Tillsätt hackade kalamataoliver .(om du tycker om det).
Forma till en limpa och lägg i en ugnsform, ju plattare desto snabbare tid. Pensla med olivolja och strö på parmesanost.
Jag gratinerade några tomater till med salladskrydda, vitlök, salt och parmesan. I annat fall kan man göra potatisklyftor till i samma form. Men idag serverar jag den med ett italienskt ris och brusetta-sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar