söndag 14 april 2013

Mascarponekräm med päron och mandelbiskvier

Hittade en burk mascarponeost i kylen som snart var sista dag på och blev lite inspirerad av ett julrecept med mascarponekräm som jag sett i en tidning. Jag gjorde min egen variant och det blev en perfekt söndagsefterrätt.

Mandelbiskvier:
200 gr riven mandelmassa
100 gr strösocker
1 äggvita
Blanda mandelmassa och socker, tillsätt äggvita lite i taget tills det blir en slät och jämn massa. Spritsa ut massan i ca 20 biskvier och grädda i 10-12 min. Låt svalna.


Mascarponekräm:
1,5 dl grädde
1 ask (250 gr) mascarponeost
1 msk florsocker
Vispa grädden och häll sedan i osten och florsockret och vispa ytterligare till en kräm.
Varva konserverade päron med bitar av mandelbiskvier med mascarponekrämen i glas.

Verkligen en jättegod och fräsch dessert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar