![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPdmAqfMSAMm8SZCTBlS92qk60TWuthSvC22Ly2l2qDk1WvB934nl38Rp_bdH4iDlDTJw3YJpKEhFMFtEjJc_i-uRfLZhUMRmep7c-AdgxAEbESlJDoI_9zGbG5WNHL6x33SKmatXveJg/s400/blogger-image--384441542.jpg)
75 gr rumstempererat smör (el margarin)
2 dl socker
2 ägg
3 droppar bittermandelolja
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 äpple, skalat och skuret i skivor
3 msk mandelspån
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör,ägg, socker och bittermandelolja med elvispen. Tillsätt mjölen blandat med bakpulvret och rör ihop till en smet. Smörj och bröa en brödform. Häll i smeten.Tryck med äppelskivorna och strö på mandelspån. Grädda i 25-30 min i nedre delen av ugnen. Låt svalna och ät med exempelvis lite turkisk youghurt med vaniljsocker i.
2 ägg
3 droppar bittermandelolja
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 äpple, skalat och skuret i skivor
3 msk mandelspån
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör,ägg, socker och bittermandelolja med elvispen. Tillsätt mjölen blandat med bakpulvret och rör ihop till en smet. Smörj och bröa en brödform. Häll i smeten.Tryck med äppelskivorna och strö på mandelspån. Grädda i 25-30 min i nedre delen av ugnen. Låt svalna och ät med exempelvis lite turkisk youghurt med vaniljsocker i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar