![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0QlSFAJiLAvAH_vUJlC-8EXiCmW1vUDCyrMZcayU8svr44mbqnYBFkBFMqGBeHb5WX0LxJae7wMU4U0XSYx_4awbicXntrgmjxivO0MGMDLayP6F2_9Q7UZSI5Bv_xCXdlAAF7q1odzM/s400/blogger-image--989279486.jpg)
1 kg jordärtskockor
3 dl vispgrädde
Saften av 1 citron
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 rejäl näve färsk timjan, repad o hackad
3 rejäla nävar riven parmesan
2 rejäla nävar färska brödsmulor
Olivolja
Skala och skiva jordärtskockorna, ca 1/2 cm tjocka skivor. Blanda grädde, citronsaft, vitlök, hälften av timjan och merparten av parmesanen i en skål och smaka av med salt o peppar. Lägg i jordärtskocksskivorna och blanda väl. Lägg dem i en ugnsfast form. Blanda brödsmulor med resten av timjan, och parmesan och salta o peppra lite. Strö det över jordärtskockorna och droppa på lite olivolja.
Baka i ugnen 30-60 min tills de blir mjuka.
Vi hade lövbiff med chèvre till men det passar nästan till vad som helst eller som egen rätt. Jättegott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar