lördag 18 januari 2014

Kladdkakesandwich

Lillsonen älskar kladdkaka så när jag visade honom det här receptet drog han igång direkt. En fylld kladdkaka som blir som godis. Står att den håller 1 v i kylen och går att frysa, men ingen risk att den blir kvar i kylen många dagar..

100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver

Till tryffeln
200 g mjölkchoklad (köpte Ikeas 5 kr kakor)
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 gr smör
Några droppar pepparmyntsolja ( eller annan smaksättning)

Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 25x 35 cm. Smält smör.
Vispa ihop ägg o socker lätt och rör ner smöret. Blanda i annan skål, mjöl, kakao, vaniljsocker o bakpulver. Sikta ner i äggblandningen o rör ihop. Bred ut i formen och grädda i mitten av ugnen 150grader i 30-35 min. Låt svalna o lossa den.
Tryffel:
Hacka chokladen. Koka upp grädde med honung. Dra kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills den smält. Tillsätt smöret och smaka av med mintolja till lagom stark Montanas. Låt svalna och ställ i kylen 1 timme. 
Dela kladdkakan i två delar och bred på tryffeln på ena delen. Lägg ihop och ställ i frysen i 30 min. Ta ut och skär i trekanter. Förvara i kylen till servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar