![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbObTtFTLLIoAgVUpUHSPL70nenq6aikK6rwE4U0P0LVyWmQPi0e-iNe_dvJgvgKKoaSkUd-h2bDOaVe_09injKkjVCpPTgJVSUi5u8mz0aYTv53eEjQJZitvAJiQRQhdqG7zN8M5l64k/s400/blogger-image-1749472062.jpg)
Gör man med mjölkchoklad behövs ingen grädde eller bär, otroligt god som den är. Jag gjorde i crème brule formar, räckte till 10 st.
CIRKA 12 ESPRESSOKOPPAR
Pot de Crème au chocolat
- 2 dl mjölk 3 %
- 3,5 dl vispgrädde
- ¾ dl strösocker
- 1 färsk vaniljstång
- 200 g Valrhona choklad 60 % (Manjari)
- 6 ekologiska äggulor
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Koka upp mjölk, vispgrädde, strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång. Ta av från värmen.
- Hacka chokladen och smält ner den i den varma gräddmjölken.
- Separera äggulorna från äggvitorna.
- Vispa sönder äggulorna och vispa ner chokladsmeten i gulorna (i en finstråle) under vispning.
- Fyll espressokoppar med chokladsmeten och ställ dem i en ugnsform. Fyll på med ljummet vatten upp till hälften av kopparna.
- Grädda chokladkopparna i mitten av ugnen i cirka 1,5 timme. Smeten ska dallra lite när man skakar på koppen.
- Låt dem svalna i rumstemperatur och låt dem sedan bli helt kylen servera dem kalla med lite lättvispad grädde och färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar