![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEhKcH85w_A1GpWrSbFsbCtJ4TzUOFnMG6ETy-0VG2_G8a3nQtOcKcfbKqPbc8ZZCXsQqe4YmHGQB7Bii-rKPuZJ3J102eTUYusszqnYp3wsTsXX8GkqARVenidD1-NQUPJJ-XjmumBgY/s320/blogger-image-178460255.jpg)
Det blev ca 20 bröd, normalstora.
100 gr smör smältes i kastrull
tillsätt 5 dl mjölk
Låt bli fingervarm
Smula 50 gr jäst, strö över
1,5 tsk salt och slå på lite av degspadet. Rör till jästen lösts upp och tillsätt först 5 dl grahamsmjöl och sen ca 7 dl vetemjöl. Arbeta ihop tills degen släpper kanten. Jäs ca 15 min under duk.
Häll ut degen på mjölad bänk, forma till en rulle, skär i lika stora bitar. Forma varje bit till en boll och lägg dem på 2 plåtar. Lägg på en bakdukar och jäs ca 15 min. Sätt på ugnen på 250 grader. (Jag körde varmluft på 220 och båda plåtarna samtidigt). Grädda i ca 10-15 min. Håll koll så de inte blir brända!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar