Bloggen heter Good things my way:
http://goodthingsmyway.blogspot.se/2013/12/pulled-chicken-quickfix.html
4 pers
1 grillad kyckling
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk olja
½ flaska barbequesås à 500 g (gärna med rökig hickorysmak) Amerikansk sort är bäst
½-1 kruka hackad koriander
salt och peppar
Till servering, skär upp och lägg i skålar:
1 - 2 avokado
Salladshuvud
Gurka
paprika
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 burk majskorn (à ca 340 g)
2 dl turkisk yoghurt (10 %)
pitabröd eller tortillabröd av vete
Plocka/riv kycklingköttet i bitar.
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Dela chilin på längden och skrapa ut kärnor och fröfästen med en tesked. Hacka chilin fint. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en gryta 1–2 minuter utan att det bränns.
Lägg i kycklingköttet och häll i halva flaskan med barbecuesås. Tillsätt lite vatten för att späda ut såsen något, ca ½-1 dl. Låt småputtra en stund tills det kokat ihop. Tillsätt grovhackad koriander och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med tillbehören samt bröden (som värmts i ugnen) och låt alla ta för sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar