Nu till påsk har affärerna fin skinkstek till bra pris så jag gör en stor gryta. Perfekt till matlådor. Annars kan man bara halvera receptet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6tafIO1ZVSXLnZUo3wYtqMCBIqBnBIO98yFTH0YiczUHNUO2dpdzzzxivfLJwLQKSdtEDjJz0hvaL_EvfybWF8BlgnfKOFOR4DCHpZVNIoLXHWaYuoJN4bkijPDgxMA4uGV4mj8GgnIw/s640/blogger-image-653813270.jpg)
2 finhackade gula lökar
6 hackade vitlöksklyftor
2-3 hackade röda chili
Ca 0,5 -1 dl riven färsk ingefära
1 burk kokosmjölk
0,8 dl ketjap manis
4 tsk Saft av lime
Olja
Skär köttet i kuber och bryn i olja med salt och peppar tills det blivit stekyta. Ta ur och lägg i den hackade löken, chilin,
Ingefära och stek det mjukt i ca 10 min.Lägg tillbaka köttet och häll på ketjap manis och kokosmjölk. Koka på svag värme i en timme. Tillsätt limesaften och Servera med ris och grönsaker. Trots chili, ingefära och massa vitlök tyckte barnen det var jättegott och inte alls starkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar