söndag 5 april 2015

Yoghurtpannacotta med lemon curd

Efter ganska mycket god kaloririk mat i några dagar ville jag göra en lite fräschare middag. Det blev ostpaj och en favorit, filodegspaj  med spenat och ost : 
http://annisinthekitchen.blogspot.se/2014/08/filodegspaj-med-ost-o-spenat.html

Och till efterrätt gjorde jag en superfräsch pannacotta från ett recept i Måbra tidningen.

4-5 portioner
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång eller 1/2 tsk bourbon vaniljpulver
3 dl mild yoghurt (3-4,5 %)
1/2 dl socker
2 gelatinblad
Drygt 1 dl lemoncurd
Hallon

Koka grädde, vanilj o socker sakta i 10 min. Lägg 2 gelatinblad i blöt i kallt vatten. 
När grädden är kokt, ta upp ev vaniljstång, lägg ned gelatinbladen och låt smälta. Rör sen ner yoghurten . Häll upp i skålar. Låt stelna ca 2 timmar i kylen. Lägg lemoncurd i en tallrik och värm på mellantemperatur i micron tills den är flytande. Skeda på ett tunt lager på pannacottan och låt stelna ytterligare nån timme. Garnera med hallon. Servera!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar