- 300 gram smör
- 2 1/4 dl socker
- 2 1/2 dl brun farinsocker
- 2 st ägg
- 3 tsk vaniljsocker
- 7 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 4 msk kakao
- 200 gram grovt hackad mörk choklad
Gör så här
Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång. Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom.
Ser mycket gott ut. Ska prova till Philips kalas! Vilken fin bagare sen!
SvaraRaderaSkicka hit sonen! Han kan få baka hos mig med. Jag väntar på att ni ska baka era goda chokladmuffins och morotsmuffins.
SvaraRaderaHälsningar Gunilla Eskilstuna
Hej Gunilla! Kul med din kommentar :) Vi gör inte så mycket muffins men det finns ett gott recept på morotskaka på bloggen som nog går att göra som muffins :) Lycka till!
Raderahttp://annisinthekitchen.blogspot.se/2013/03/morotskaka.html
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera