![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdvUz9oWJQwPmDjzsa8k8xFWOKRgAQsxG3Pc3uwhM0TXCHqA28P34a1zpkZN9l-taJnGIBNqooVKGMB5YGo2MAyWVIEjkqbuejDrz5BgYxYK7mMQVY8ufzari769pDa0rZY1a_eQfZI00/s400/blogger-image--1523048383.jpg)
Gör så här.
Lägg en färsk laxbit (2x600 gram) med skinnet nedåt i en oljad ugnsform. Krydda på med 2 tsk torkad ingefära, 2 pressade vitlökar, 2 msk farinsocker och lite salt. Droppa över några teskedar lime.
Ställ in i ugnen på 130 grader i ca 30-35 min. Om du har en termometer skall innertemperaturen vara 48 grader. När laxen är klar, strö ev på lite gräslök.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBDeuhe3GxDfQ1FX6jx4e2TD4fAYhtzN7S5HF0x6isdb_C59TTsGtq-GrqaDf-PbFO5ShzlzNPn4Ou8H7HCV2YER1s6nx4IX2ySotqjOy1QV1Blh09gYOIcfum4PqfFDqlAVpcJ8mp4gY/s400/blogger-image--2122725306.jpg)
När bulguren stått och svällt klart, fluffa upp den med en gaffel och rör ned avrunna russin, mandel o 3 msk olivolja och 1,5 msk vitvinsvinäger. Smaka av med salt och häll gärna ned lite örter, jag tog fryst persilja.
Såsen gjorde jag av 2 dl crème fraîche, ca 0,5 dl sweetchilisås, lite pressas vitlök, lite farinsocker och lite salt.
Servera alltihop med lite blandade grönsaker. Superfräscht och vårligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar