torsdag 29 maj 2014

Apelsinsnittar

Min farmor o farfar hade ett bageri när jag var barn. Där fick man goda grejor....blandannat såna här apelsinsnittar. De har såna i kondisdisken på Coop och de är så suveränt goda. En krispig mördeg med en kärna av mandelmassa som är smaksatt med apelsin.  Googlade recept, hittade på kokaihop.se och provade detta idag. Mycket goda.

250 gr smör
200 gr socker
400 gr vetemjöl 
1 ägg, medium
2 tsk bakpulver

Fyllning:
400 gr riven mandelmassa 
3 msk apelsinmarmelad
1 ägg, medium 
Några droppar karamellfärg
Glasyr:
3 dl florsocker
2 msk apelsinjuice
Röd karamellfärg
Kokos

1. Blanda alla ingredienser till mördegen snabbt och vila kallt i 30 min.
2. Riv mandelmassa och blanda med ägg, marmelad o karamellfärg till en smet.
3. Dela degen i 4 delar. Kavla varje del till en platta på 10x40 cm. Mjöl på kaveln och gör det på ett bakplåtspapper. Lägg fyllning som en sträng i mitten. Rulla ihop och ha skarven ned. Låt ligga i en rulle av bakplåtspapper så det inte flyter ut så mycket.
Grädda i 200 grader ca 15-20 min. Låt svalna.
Blanda florsocker, juice o karamellfärg till en tjockflytande massa. Bred på och strö över kokos. ( eller mandelspån).
Skär i bitar.








1 kommentar:

  1. Alltså ni borde verkligen starta upp Fredins bageri igen... på riktigt! Så läckra bakverk som produceras i er familj så skulle det inte bli annat än succe!

    SvaraRadera