söndag 1 juni 2014

Ljummen sallad med ruccoladressing

Varma sallader är verkligen perfekt sommarmat. I Linas matkasse denna vecka var det en tonfiskvariant. Men eftersom inte alla i familjen äter tonfisk serverade vi den uppdelad så kan man plocka ihop sin egen favorit.  En åt den med korv, en annan skinka och så originalet med tonfisk förstås.


Ugnsbaka bakpotatis, morötter o palsternacka i 25 min på 250 grader med lite olivolja o salt.
Koka ägg. Skär upp tomater., 1/2 rödlök, Isbergssallad och gurka. Lägg upp 1/2 pkt ruccola. (50gr). Lägg upp proteiner.
Dressing
Knäck ett ägg i en mixerbunke. Lägg ner andra halvan av ruccolapketet. Tillsätt 1 msk honung, 1 msk vitvinsvinäger, 2 krm sambal olek, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar, 1 pressad vitlöksklyfta och 1/4 dl vatten. Mixa ihop. Tillsätt sedan i en stråle 3/4 dl rapsolja.
Servera allt med riven parmesan och ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar