tisdag 13 maj 2014

Linas varma brödsallad med kyckling

Den här rätten var med i Linas matkasse för några veckor sen och vi har redan lagat den flera gånger, En bra bjudrätt om man har barn med som kanske inte äter allt. Man plockar ihop sin varma sallad själv.
Många moment men går bra att förbereda och väl värt mödan.




1 Avocado
1/2 knippa salladslök
4 tomater
3 vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
1 ciabatta-bröd eller lantbröd
500 gr kycklingfilé (gärna innerfile)
1 pkt tärnad bacon
250 gram morötter
300 gram palsternacka
olivolja
olja
paprikapulver
torkad salvia
vitvinsvinäger
50 gr riven parmesan
1 Ägg

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär morötter o palsternacka i grova bitar. Ringla över olja och salta. Lägg i en ugnsform och tillaga i 15-20 min.

Skär brödet i tunna skivor. Lägg på en plåt och ringla över olivolja.Strö på lite flingsalt.  Rosta högst upp i ugnen i 5-6 min tills brödet fått fin färg. Skär brödet i mindre bitar och lägg i en skål.

Krydda kycklingen med 1/2 tsk paprikapulver, 1/2 tsk salvia o 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen.

Stek bacon knaprigt  i en stekpanna. Droppa av på lite hushållspapper.

Tärna tomater o avocado. skär salladslök tunnt och blanda med blad från en kruka basilika.Tillsätt 1 tsk vitvinsvinäger och en pressad vitlöksklyfta.

Parmesandressing: Knäck 1 ägg i en bunke. Mixa med stavmixer. tillsätt parmesan, 1 tsk vitvinsvinäger, 3 krm salt, 1 krm svartpeppar och 2 pressade vitlöksklyftor. Mixa och tillsätt 3 msk olja, lite i taget.

Sen kan man ju blanda ihop allt till en stor härlig sallad eller också lägga upp i olika skålar och gästerna kan välja själv hur man vill komponera sin sallad. Bra sommarmat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar