söndag 11 maj 2014

Semifreddo med jordgubbar o choklad


Vi gjorde en jättegod efterrätt igår. Lätt och snabbt. Enda nackdelen var att det gick åt väldigt många byttor.

4 ägg
1 vaniljstång
1,5 dl strösocker
2 dl grädde
2 dl turkisk youhurt
1 pkt frysta jordgubbar
100 gr choklad med nötter

Koka jordgubbarna med 1/2 dl socker och lite vatten till en kompott. Mixa den grovt så det är stora bitar kvar. Låt svalna.
Under tiden. Separera äggen, gulor i en bunke och vitor i en annan. Häll upp grädden i en tredje bytta.
Börja med att vispa äggvitan med 1/2 dl socker.
Vispa sedan vispgrädden, rör ned youghurten. Och tillsist vispa äggulorna med 1/2 socker samt fröna från en vaniljstång, vispa fluffigt.
Blanda sedan försiktigt ihop alltihop i en låg form, täck med plastfolie och in i frysen 2-3 timmar.
Ta ut den, det skall vara en mjuk glasskonsistens, varva med jordgubbskompotten i glas.
Ät och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar