Till 4 pers
400 gr lammfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
Rivet Skal av 1/2 citron
1 msk persilja (fryst eller färsk)
1-2 tsk färsk timjan
Ca 2 tsk salt
Nymald svartpeppar
1/2 pkt fetaost (100gr), hackad i små bitar
Finhacka lök o vitlök och blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Blöt händerna och forma små biffar och lägg på en våt skärbräda. Värm olivolja o smör i en stekpanna och stek biffarna några i taget.
Citronyoughurtcreme
Skal och saft av 1/2 citron
1 dl créme fraiche
Ca 1 dl avrunnen naturell mild yoghurt (eller turkisk yoghurt)
1 msk honung
Svartpeppar
Lite salt
Ev lite pressad vitlök
Rör ihop och servera såsen kall.
Vi åt bulgur till och en grönsallad med granatäppledressing och ett glas vin. Jättegott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar