lördag 15 november 2014

Tacopaj


En smaskig klassiker är tacopajen. Improviserade med det som fanns hemma. Supergott!
Pajdegen
3 dl vetemjöl 
75 gr smör
1/2 tsk salt
1/2 dl vatten

Färs
2 små eller 1 stor lök, finhackad 
Ca 650 gr köttfärs 
1 1/2 påse tacokrydda

Täcke:
2-3 dl riven ost
2 dl avrunnen naturell yoghurt (skall egentligen vara créme fraiche)
4 msk majonäs
1 krm cayennepeppar 
Några tomater i bitar

Blanda mjöl o salt och smula ned smöret. Tillsätt vatten och gegga ihop till en deg. Tryck ut i en pajform. Håla med en gaffel och ställ kallt i kylen medan ugnen blir varm. Sätt den på 175 grader.
Förgrädda pajskalet i 15 min. 
Stek under tiden löken några minuter i olja, tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Häll på tacokryddan och tillsätt ca 1,5 dl vatten. Puttra i ca 10 min.
Riv osten. Låt naturell yoghurt rinna av i ett kaffefilter i en sil eller durkslag ca 5-10 min.
Eller ta en burk créme fraiche om du har. Blanda ost, yoghurt, majonäs och krydda med cayennepeppar i en bunke.
Ta ut pajdegen från ugnen. Höj tempen till 200 grader. Häll över köttfärsen i pajskalet. Hacka några tomater och lägg över färsen. Täck med oströran. Gratinera i 20 minuter. Ta ut och dekorera med nachips runt om. Servera med en sallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar