Fylld lövbiff med rödvinssky och avokadosallad
Ingredienser4 person(er)
1 tsk | salt |
---|---|
1 tsk | salt |
1 msk | smör |
2 msk | rapsolja |
8-10 st | tomater, soltorkade i marinad |
0,5 tsk | svartpeppar, nymald |
2 st | bakpotatisar, (à ca 400 g) |
4 st | lövbiff, (à 150 g) skivor |
150 g | prästost, vällagrad |
1 msk | strösocker |
---|---|
1 dl | vatten |
1 msk | balsamvinäger |
1 msk | dijonsenap |
1 msk | kalvfond, konc |
2 dl | vin, rött |
2 krm | salt |
---|---|
3 st | tomater |
1 krm | svartpeppar, nymald |
0,5 msk | citron, pressad |
2 st | avokador |
1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen och skär den i cm-tjocka skivor. Vänd skivorna i olja på en stor plåt och salta. Baka potatisen mitt i ugnen 15-20 min.
2. Finhacka ost och soltorkade tomater. Platta ut lövbiffarna och lägg på fyllningen. Vik över och tryck ihop längs kanterna. Salta och peppra på köttet.
3. Stek lövbiffskivorna på hög värme i smör 2-3 min på varje sida.
4. Vispa ur pannan med 1 dl vatten. Tillsätt socker, vinäger, vin, kalvfond och senap i skyn och låt koka ihop på hög värme 5-10 min.
5. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skär tomaterna i bitar.
Blanda avokado, tomat, salt, peppar och citronsaft. Servera biffarna med sky, sallad och potatisskivor.
RECEPT FRÅN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar