
Lina pajen bestod av ett färdigt pajskal på rulle, men jag tycker en vanlig pajdeg blir bättre.

en färsk broccoli som man delar i små små buketter, en halv purjolök, några soltorkade tomater i strimlor och 150 gr smulad fetaost.
Vispa ihop 4 ägg, 3 dl mjölk, 2 pressade vitlöksklyftor, 1/2 tsk timjan, 1 krm paprikapulver, 1 krm svartpeppar och 2 krm salt.
Slå över och grädda i ca 20 minuter.
Ostpajen var bara 3 dl riven ost, varav 1 dl västerbottenost, salt och svartpeppar, 3 ägg och 3 dl mjölk.
175 grader ca 30-40 min.
Till efterrätt en gammal klassiker som man kan göra med olika fyllningar. I ursprungsreceptet. är det konserverad ananas men idag blev det frysta hallon och kokos. Minst lika gott!

Botten:
175 gr smör (viktigt för smaken att det är riktigt smör), smälts i micron.
Rör ner 1 dl socker, 3 dl mjöl, 1/2 tsk bakpulver, 1 knivsudd salt. Tryck ut i en pajform och grädda i 15-20 min på 225 grader.
Blanda under tiden 2 dl creme fraiche, 1 ägg, 1 dl socker, 1 tsk vaniljsocker.
Tag ut pajskalet ur ugnen lägg i hallon (eller ananas, eller persikor, eller eller...) och häll över cremefraiche-röran.
Grädda ytterligare i 15- 20 min på samma temp.
Strö på kokos och servera kall. Mmmm

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar