torsdag 28 mars 2013

Ketjap manis gryta

Den här rätten fick vi en gång för länge sen på en tjejmiddag hos Sara. Sen dess har jag gjort den massor med gånger. En indonesisk sötstark gryta med asiatisk touch.

Nu till påsk har affärerna fin skinkstek till bra pris så jag gör en stor gryta. Perfekt till matlådor. Annars kan man bara halvera receptet.
1 kg skinkstek eller grytbitar av fläsk.
2 finhackade gula lökar
6 hackade vitlöksklyftor
2-3 hackade röda chili
Ca 0,5 -1 dl riven färsk ingefära
1 burk kokosmjölk
0,8 dl ketjap manis
4 tsk Saft av lime
Olja
Skär köttet i kuber och bryn i olja med salt och peppar tills det blivit stekyta. Ta ur och lägg i den hackade löken, chilin,
Ingefära och stek det mjukt i ca 10 min.Lägg tillbaka köttet och häll på ketjap manis och kokosmjölk. Koka på svag värme i en timme. Tillsätt limesaften och Servera med ris och grönsaker. Trots chili, ingefära och massa vitlök tyckte barnen det var jättegott och inte alls starkt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar