tisdag 26 mars 2013

Klassisk köttfärslimpa

På min närmsta affär har de finfin närproducerad köttfärs. Idag gjorde sambon en klassisk men lite bortglömd rätt som är så enkelt och smidig att göra.
1,5 dl havregryn blandas med 3 dl vatten och sväller i 10 min. Lägg i 1 kg köttfärs, 2-3 tsk salt och blanda. Tillsätt 2 ägg, 2 krm svartpeppar, ca 4 msk finhackad lök, rör om försiktigt, skall inte arbetas för mycket.
Platta ut smeten i mitten i en långpanna och lägg potatisklyftor och ev morötter och lök runt om. Pensla köttfärsen med olivolja och soja och ringla olivolja på potatisen. Ställ in mitt i ugnen i 200 grader ca 45 min tills potatisen är mjuk. Och under tiden allt är i ugnen är det bara att sträcka ut sig i soffan en stund;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar