Kokade råris till som inte bara är nyttigare, det skall bara koka i 10 min. Så medans riset kokade fixade jag köttet.
Till 4 personer:
4 skivor lövbiff
1/2 purjo
1 burk créme bonjour
Ca 1/2-1 dl grädde
2-3 dl vatten
1 msk soya
Ca 1/2 msk kalvfond om du har för extra smak
Salt o peppar
Jag började med att steka 1/2 purjolök i pannan och lyfte ur den. Salt o peppar på ena sidan av lövbiffskivan och bredde sedan ut en rejäl klick med créme bonjour med kantarell. (Välj efter smak, allt blir gott).
Vik ihop skivan och bryn i stekpannan på båda sidor nån minut. Lyft ur köttet. Slå 2 dl vatten i pannan och vispa sen i ca 1 dl grädde, 1 msk soya, 1/2 msk kalvfond, smaka av med salt o peppar och om det är nån ost kvar, rör i den med. Red eventuellt med lite maizena eller vetemjöl. Lägg tillbaka kött o purjo, sätt på ett lok och koka några minuter. Klipp lite persilja över och ät med lite grönsaker och kanske bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar