![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXWZEqKdHYkYo0yXkKqdARgADrHo5NzXCrsuSFyzRnuf0f6q2uGz2F07_QQEQ8GvJW-a7JWrm9_M4YVVe7CV0mdSKCbQDy5qaxmSVG70rhDE_y_-Zn_liNCheLa7XwVMGvtEbUOUn_-wg/s320/blogger-image-215572534.jpg)
Glasyrbullarna var en slags variant på semla , rätt så söt, man kan nog ha mindre glasyr men jättegoda, och man gör så här:
12 bullar
500 gr vetemjöl special
14 gr snabbjäst
40 gr rumstemp smör
10 gr salt
50 gr socker
2 ägg
150 ml varm mjölk och ca 140 ml vatten (lite i taget)
Blanda alltihop i bunken, det blir en kladdig deg, tag upp den en stund och knåda ihop den till en smidig klump. Lägg tillbaka i bunken, täck med plastfolie och låt jäsa i 60 min.
Mjöla borden och tag upp degen. Dela den i 12 lika delar.
Gör runda bollar först och rulla sen ut dem till avlånga korvar. Låt jäsa i 40 min och grädda sen i 10 min i varmluft 190 grader eller vanlig 210 grader.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeUK326DiQ8Ah4QG1kePCLOkWl2VKrZnPJ0gFq4nest3gOkZiFu4bPqn_3K1Kg7McIz7sIWKvesuacCs_yhHIm5-GL1ZGRnm0fJWzCiIEw3Adj_S3b80ICzjP-Dg31Qw7u_GTOHifK1GE/s640/blogger-image--297736146.jpg)
Gör en glasyr med 200 gr florsocker och lite vatten (ca 30 ml). Doppa bullarna i glasyren och stryk med fingret bort glasyr-rinn.
När glasyren stelnat så skär en diagonal skåra och fyll med spritsad grädde och lite sylt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-rkePfxgQENhU3ShA4eJfQZy8p56tpg56965AjLFBiWl17JpzdXNhr62qWXaH9kM4sB5tfD5UyMtoICOIcBaUyTZ1Z36qKK7uLg7rzqexNtZmOxCRZ56_axW80wzOBWC2uM4DFFEVr4A/s400/blogger-image--1381664595.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar