Glasyrbullarna var en slags variant på semla , rätt så söt, man kan nog ha mindre glasyr men jättegoda, och man gör så här:
12 bullar
500 gr vetemjöl special
14 gr snabbjäst
40 gr rumstemp smör
10 gr salt
50 gr socker
2 ägg
150 ml varm mjölk och ca 140 ml vatten (lite i taget)
Blanda alltihop i bunken, det blir en kladdig deg, tag upp den en stund och knåda ihop den till en smidig klump. Lägg tillbaka i bunken, täck med plastfolie och låt jäsa i 60 min.
Mjöla borden och tag upp degen. Dela den i 12 lika delar.
Gör runda bollar först och rulla sen ut dem till avlånga korvar. Låt jäsa i 40 min och grädda sen i 10 min i varmluft 190 grader eller vanlig 210 grader.
Tag upp och låt svalna på galler.
Gör en glasyr med 200 gr florsocker och lite vatten (ca 30 ml). Doppa bullarna i glasyren och stryk med fingret bort glasyr-rinn.
När glasyren stelnat så skär en diagonal skåra och fyll med spritsad grädde och lite sylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar