Oj villken festmiddag vi blev bjudna på hos Ullis igår. Fantastiskt gott! En nyårssupé en vanlig fredagkväll i januari...Ullis hade fått lite bra tips från en köksmästare på hennes jobb. Exempelvis att marinera oxfilen ett dygn innan i kylen och att ta ut den i god tid i rumstemperatur innan den lagas i ugnen. Hasselbackspotatisen var i ugnen först en timme innan de penslas med smör och ströbröd och sedan en halvtimme till.
Ett enkelt och gott tillbehör var den stekta färska sparrisen med ugnstorkade tomater.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhe46wshmc0oSd2KoVud7mXa8PTs4xiRZ8SE7esidxUr-ySsaAv-DgBMihTSCpiINJt7MyCcZoUcl9ErrvFT6tH8LXvP7erdgDwZluOOv_ZOLv93gvRxJS3_y-jUEEMoowvpdU8iOXbCR4/s200/photo.jpg)
Grymma viner serverades till detta, som passade perfekt till maten. Tom det alkoholfria vita vinet smakade som ett "riktigt" vin...
Röda vinet: La Grola (nr 42334) 159 kr
Vita vinet: Fleur du Cap Chardonnay (nr 2015) 87 kr
Alkoholfria vita: Natureo Free Muscat (nr 1912) 49 kr
Till de goda vita vinerna fick vi en champinjonsoppa där hemligheten var svampbuljong och att champinjonerna var supertunnt skivade och stekta i smör och marinerade i vin/sherry tills det var dags att lägga ned dem i soppan.
Som avslutning i våra mätta magar kom denna snygga kaka. Ett recept på den hoppas jag kunna visa här lite senare....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar