tisdag 3 september 2013

Rabarberpaj med maräng

Experimenterade lite i köket ikväll med säsongens sista rabarber. Gjorde en botten av:
2 dl vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl socker
130 gr kallt smör
Geggade ihop allt och tryckte ut i en pajform. Ställde in i frysen i ca 15 min.
Hackade 6 stjälkar rabarber i små bitar och blandade med ca 1 dl socker. Sätt på ugnen på 225 grader.
Vispa 4 äggvitor med 1,5 dl socker till hård maräng. 

Lägg i rabarbern i formen och grädda på 225 grader i 15 min. Ta ut och strö ev på lite potatismjöl. Bred på marängen och sänk temperaturen i ugnen till 200 grader. Grädda ytterligare 10-15 min. Låt svalna och ät med vaniljsås eller glass.
 



2 kommentarer:

  1. Åhh, vilka goda saker du gör! Rabarberpajen ser ju himelsk ut! /Johanna

    SvaraRadera