lördag 7 september 2013

Västerbottentrekanter

Kräftskiva och du vill göra något annat gott tillbehör än den traditionella västerbottenpajen? Gör de här! Små Krispiga filodegstrekanter med smakrik fyllning av västerbottenost.
Köp:
200 gr västerbottenost
250 gr keso
2 ägg
1 förpackning färsk filodeg
Fryst eller färsk persilja
100 gr smör
Salt o svartpeppar

Riv eller mixa osten, tillsätt keso, ägg och persilja och mixa med ex stavmixer till en smet. Krydda med svartpeppar och lite salt.
Smält smöret. Lägg ut ett ark filodeg på ett bakplåtspapper. Pensla med smör, lägg på ett ark till. Skär i ca 5cm smala längsgående remsor. Lägg på en klick smet i ena änden, ca 2 tsk. Vik över degen till en triangel. Fortsätt vika triangeln hela vägen så det blir ett litet triangelformat paket. Pensla med smör.

Under tiden, ha en fuktig handduk på de resterande degbladen så att de inte torkar.

Fortsätt tills degen tar slut. Grädda dem i ca 10-15 min i 200 grader. Serveras ljumma.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar