måndag 19 januari 2015

Torskrygg med bacon




Hade lite torskrygg i frysen och funderade på vad jag skulle göra. Hade ju lite bacon också i kylen, det brukar vara en god kombo. Jag googlade på torsk med bacon och hittade detta grymma recept! En fantastisk kombination av smaker som måste upplevas! 
Jag gjorde ugnsbakade morötter istället, och kompletterade med lite röda linser för att göra det lite nyttigare. Jag använde fast smör istället för flytande, la det i ugnsformen medans ugnen blev varm så smälte det lagom mycket.
Receptet kommer från landleyskok.se

Torskrygg:
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
4 msk flytande smör
1 paket bacon
6 bitar soltorkade tomater
1/2 röd lök
4 torskryggfiléer
2 msk klippt, färsk persilja
salt, peppar, ev timjan o oregano

Bruten potatis:
800g små potatisar
2 msk smör
salt, peppar

Tillbehör:
400g morötter
150g haricots verts
salt

1. Skär löken i smala klyftor och skär varje baconskiva i 3 remsor på längden. Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter. Strimla soltorkade tomater tunt och rör blanda sedan med lök och bacon.

2. Ringla smör i en ugnsfast form. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret. Lägg i de tinade torskryggfiléerna och klipp över persilja. Salta och peppra ett varv och smula över örter. Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter. Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.

3. Koka potatisarna med skal till de är klara. Kontrollera med en tandpetare. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och knacka sönder dem med något trubbigt. Ringla över smör och salta ordentligt. Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna cirka 5 minuter – de ska bli lite knapriga på ytan.

4. Dela morötterna på längden och sjud 5 minuter i saltat vatten tillsammans med bönorna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar