torsdag 29 januari 2015

Lövbiff med färskost


Idag gjorde jag en gammal favoriträtt. Lövbiff med färskost. Snabbt och smidigt.
Kokade råris till som inte bara är nyttigare, det skall bara koka i 10 min. Så medans riset kokade fixade jag köttet. 
Till 4 personer:

4 skivor lövbiff
1/2 purjo
1 burk créme bonjour
Ca 1/2-1 dl grädde
2-3 dl vatten
1 msk soya
Ca 1/2 msk kalvfond om du har för extra smak
Salt o peppar


Jag började med att steka 1/2 purjolök i pannan och lyfte ur den. Salt o peppar på ena sidan av lövbiffskivan och bredde sedan ut en rejäl klick med créme bonjour med kantarell. (Välj efter smak, allt blir gott).
 Vik ihop skivan och bryn i stekpannan på båda sidor nån minut. Lyft ur köttet. Slå 2 dl vatten i pannan och vispa sen i ca 1 dl grädde, 1 msk soya, 1/2 msk kalvfond, smaka av med salt o peppar och om det är nån ost kvar, rör i den med. Red eventuellt med lite maizena eller vetemjöl.  Lägg tillbaka kött o purjo, sätt på ett lok och koka några minuter. Klipp lite persilja över och ät med lite grönsaker och kanske bröd. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar