lördag 4 maj 2013

Mazarinkaka med frukt

Ännu ett bra recept från boken "Om jag var din hemmafru". Har gjort den här kakan 2 ggr nu och det lär bli fler gånger.... Enkla råvaror, se till att alltid ha mandelmassa, smör och en konserv burk frukt hemma så kan man slänga ihop denna delikatess med kort varsel.


Gör en mördeg med 4 dl mjöl, 1 dl socker, 125 gr rumsvarmt smör, 1 ägg. Ställ svalt i minst en timme. Kavla ut och klä en normalstor form eller flera mindre.

Riv 300 gr mandelmassa och blanda med 150 gr rumsvarmt smör och 2 msk socker. Rör i 2 ägg och 1 äggula (spar 1 vita till glasyr)
ett i taget och rör till en slät smet. Häll ner i pajskalet och tryck ner valfri frukt eller bär. På bilden här persikor och igår gjorde jag med päron och mandelspån. Grädda i ca 35 min i 175 grader. När kakan svalnat, ringla på lite kristyr som du gör med 1,5 dl florsocker och en äggvita som vispas ihop.
Mäktig och god, blir inte kvar länge om det skulle tänkas bli en liten bit kvar...




1 kommentar: