onsdag 1 maj 2013

Godaste kycklingburgarna


Ett gammalt Lina-recept som vi gjort massor av gånger.

1 pkt bacon
500 gr kycklingfärs
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1,5 dl sesamfrön
2 dl matyoghurt
1 dl mangochutney
färsk ingefära
romansallad, gurka, tomat, lök

Stek baconet i små strimlor, låt svalna. Blanda med kycklingfärsen och kryddor. Forma smeten till 4-6 hamburgare.  Lägg sesamfrön på en tallrik och vänd burgarna. Stek dem i stekpanna ca 3 min per sida. Lägg ett lock på och stek ytterligare i ca 5 min tills de är genomstekta. Tänk på att baconet är rött när man skär i dem för att kolla om de är klara....
Blanda en dressing med 2 dl matyogurt, 1 dl mangochutney och 1 msk färskriven ingefära.


Lägg ihop burgarna med romansallad, tomat, gurka, rödlök och den goda dressingen.
Vill man ha det mer matigt så gör ugnspotatisklyftor med sötpotatis och vanlig potatis till.225 grader 20-25 min.


1 kommentar:

  1. Det är favorit här hemma också, så himla gott med dressingen till.

    SvaraRadera